Historia

Perustajat

1963
Seura perustetaan paikallisen hirviporukan pohjalle. Aktiivisimpina puuhamiehinä toimivat Kasper Kilpiä ja Viljo Lappalainen, joista tuli seuran ensimmäinen puheenjohtaja ja sihteeri. Heidän lisäkseen ensimmäiseen johtokuntaan valittiin Matti Hentunen, Unto Märkälä, Soini Rautio, Viljo Ström ja Sulo Turkia. Tuon ajan aktiiveista voidaan mainita vielä ainakin Pentti Koivunen ja Uuno Ström.

1971
Ampumarata valmistuu. Se rakennetaan Kasper Kilpiän maille. Se sijaitsee yhä samalla paikalla.

1972
Seuran edustaja valitaan ensimmäistä kertaa Lemin-Taipalsaaren riistanhoitoyhdistyksen hallitukseen. Hän on Matti Hentunen. Tämän jälkeen rhy:n hallituksessa ovat istuneet Antti Kilpiä, Ingo Rustholkarhu, Rauno Tarhonen ja Antero Kilpiä.

1974
Seuran ensimmäinen jaosto, ampumajaosto, perustetaan. Ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valitaan Leo Rantanen.

1975
Seuran vakiovieras Jürgen Bosse saapuu hirvijahtiin ensimmäistä kertaa. Tämän jälkeen hän on ollut seuran vieraana yli 30 kertaa.

1976
Rakennetaan nylkykatos vuokramaalle Vehkataipaleen kyläkeskukseen.

1980
Seuran jäsenmäärä ylittää 70.

1981
Raimo Hirvonen luovuttaa sorakuoppansa seuran jäsenten käyttöön, jotta he voivat harjoitella siellä haulikkoammuntaa.

1987
Pienoishirvirata valmistuu ison radan viereen.

1989
Ensimmäinen pienpetokilpailu järjestetään. Sen voittaa Juha Ström. Tämän jälkeen seuran pienpetojen ykköspyytäjä on ollut Leo Rantanen.

1991
Ensimmäinen vuoden metsästäjä valitaan. Hän on Antti Kilpiä. Useampia kiinnityksiä kerran jo vaihtoon menneeseen kiertopalkintoon ovat saaneet Asko Kilpiä ja Leo Rantanen.

1995
Tarjotaan ensimmäistä kertaa hirvikeittoa maanvuokraajille ja muille kyläläisille. Kävijämäärä hirvisopalla on vakiintunut n. 300:aan.

1997
Rakennetaan nylkykatoksen viereen taukotupa, jonka ulkomaiset vieraat pian ristivät hirvikirkoksi sen erikoisen muodon vuoksi.

1998
Riistanhoitojaosto perustetaan. Ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valitaan Mikko Kotavalko, joka hoiti tehtävää lähes kuolemaansa (v. 2012) saakka. Riistanhoitoa seuralla on ollut perustamisesta lähtien.

2000
Ensimmäinen vuoden ampuja valitaan. Hän on Atte Vitikainen. Hän ja Aarne Kortelainen ovat saaneet pytyn haltuunsa useampana vuonna.

2002
Seuran jäsenmäärä ylittää 100. Sen jälkeen jäsenmäärä on noussut 120:een.

2003
Osuuskunta Vehkataipaleen hirvimiehet, joka on perustettu edellisenä vuonna, ostaa tontin, jolla nylkykoppi ja hirvikirkko sijaitsevat.

2011
Asko Kilpiä voittaa seuran ensimmäisen henkilökohtaisen Suomen mestaruuden ammunnassa, jousiammunnassa. Hän voittaa niitä kaksi, toisen maastossa, toisen radalla. Lisäksi hän on saavuttanut SM-hopeaa metsästysjousella. Ruutiaseissa seuran menestyksekkäin ampuja on ollut Tuula Kainlauri: metsästyshirvessä kaksi SM- joukkuekultaa, hirvenhiihdossa kaksi joukkuehopeaa, hirvenhiihdossa kaksi kertaa henkilökohtainen SM-pronssi, henkilökohtaisessa metsästyshirvessä SM-nelonen ja -kuutonen.

2012

Vehkataipaleen Metsästysyhdistys ry siirtyi nettiaikaan, yhdistyksen kotisivut avattiin. Asko Kilpiälle kultaa SM-metsästystaljajousessa, Lisäksi 22. sija MM-maastokisoista Ranskasta ja tauluammunnan Euroopan kisoista sija 17.

2013

Vehkataipaleen metsästysyhdistys ry täytti 50 vuotta, vuosijuhla pidettiin virranniemessä. Asko Kilpiälle kultaa SM-joukkuetaljajousessa.

2014

Tehtiin suuri pärekattotalkoo, josta saadut tulot toimivat perustana tulevalle metsästysmajaprojektille. Asko Kilpiälle taljajousella maasto SM-pronssia.

2015

Alkoi metsästysmajahanke. Peruskivi muurattiin 17.7.2015. Peruskiven muurasivat puheenjohtaja Reino Kärhä, Jaakko Permi, Jorma Puustinen, Aarne Kortelainen ja Markku Kaulio. Asko Kilpiälle taljajousessa SM-pronssia.